• Resurse

    Resurse

    “Cunoasterea este prin ea insasi putere.” Francis Bacon

    Investim alaturi de voi in cunoastere si educatie, va ajutam sa construiti in fiecare zi la implinirea voastra.
    Cuvintele de ordine sunt: impact, inedit, noutate si valoare.

  • 1

Articole

4 reguli de aur importante pentru HR în implementarea programelor de wellbeing

sanatate_fizica2.jpg     Problemele de sănătate au devenit o preocupare reală a angajatorilor în ultimii ani. Conform celor de la Centrul pentru    Controlul și Prevenirea Bolilor, angajații americani pierd mai mult de 225 de miliarde de dolari în fiecare an, în rândul    productivității, datorită problemelor de sănătate ale angajaților.
 
     În Europa, procentajul companiilor care nu și-au concretizat încă o strategie de wellbeing este de 47%, în timp ce 17%  au început să își definească obiectivele, 13% au definitivat și comunicat strategiile lor, iar doar 8% au creat programe    adaptate pentru segmente diferite de angajați, conform Towers Watson.
   Nivelul scăzut al moralului angajaților este, de obicei, un semn al stresului, un nivel scăzut al angajamentului, lipsa exercițiului fizic sau un  semn al problemelor de sănătate. În calitate de angajator, acesta ar trebui să fie mereu atent la astfel de semne și să contruiască o strategie de  prevenire. 

   Cei de la The Economist Intelligence Unit au efectuat un sondaj asupra a 255 de directori de HR din Statele Unite ale Americii, ce au  implementat un program de wellbeing în cadrul companiei din care făceau parte, și 630 de angajați ai companiilor americane, care ofereau un  astfel de program. Concluzia a fost faptul că două treimi dintre managerii de HR afirmă ca fiind cea mai mare provocare în implementarea unui  program de wellbeing de succes este aceea de colectare și interpretare a datelor.

Multe companii preferă să implementeze proiecte, cu obiective impuse angajaților lor, mai degrabă decât să își încurajeze angajații să-și seteze singuri obiectivele proprii. În cazul în care programul se dorește a fi unul eficace, este necesar ca și angajatorul să determine nevoile angajaților și, mai apoi, să le îndeplinească.

1. Începe cu ceea ce știi

Înaintea proiectării acestui program, este indicat ca și managerii să evalueze starea curentă de wellbeing și să stabilească obiectivele exacte ale programului. Valorificarea rezultatelor este, de asemenea, o componentă foarte importantă în îndeplinirea cu succes a programului.

Cei care au beneficiat de programele Dynamic Human Resources au confirmat faptul că au reușit să își cunoască mult mai bine colegii și echipa din care făceau parte, au reușit să identifice abilitățile/ calitățile colegilor, dar și modalități eficiente de colaborare cu aceștia.

În același timp, beneficiarii acestor programe au relaționat mult mai bine cu echipele lor, înțelegând preocupările acestora, ulterior, reușind să ducă la bun sfârșit programe cu adevărat valoroase, atât pentru angajații unei companii, cât și pentru managementul acesteia, crescând productivitatea totală a companiei prin programele de teambuilding elaborate de către Dynamic Human Resources.

2. Corelează programul de wellbeing cu obiectivele companiei

Un program de wellbeing de succes trebuie să facă parte din strategiei de HR a companiei, concepută, în special, pentru creșterea calității experienței la locul de muncă și îmbunătățirea productivității.

3. Implică managementul în mod activ

Obiectivele din spatele acestei strategii ar trebui să fie sprijinite și comunicate chiar de către liderii companiei, ca fiind parte a priorității business-ului.

De cele mai multe ori, angajații nu înțeleg puterea unui program de wellbeing și a impactului acestuia asupra moralului și productivității lor. În acest caz, specialiștii de HR ar trebui să implementeze programe centrate pe angajat, politici și stimulente cu scopul de a crește rezultatele pozitive din cadrul organizației.

Managerii pot avea, de asemenea, un impact considerabil asupra nivelului de engagement al angajaților în rândul programelor de wellbeing. Aceștia au posibilitatea de adaptare a programelor de lucru cu scopul de a încuraja participarea angajaților în cadrul acestor programe, ajutând la informarea, educarea și motivarea participanților.

4. Promovarea programului

O provocare cunoscută în implementarea unui program de wellbeing este chiar lipsa preocupării angajaților asupra propriei stări de sănătate. Angajații trebuie informați cu privire la nevoia unui program de bunăstare, dar și la beneficiile aduse de acesta.

În conformitate cu Studiul Wellness EIU 2014, cele două impedimente principale cu privire la implicarea angajaților în programele de wellbeing sunt cele legate de confidențialitate și timp. Dintre angajații care sunt eligibili, dar aleg să nu participe, 41% susțin că nu suficient timp, iar 47% dintre aceștia susțin că nu s-ar angaja într-o asemenea activitate.

Așadar, asigurați-vă că lămuriți aceste aspecte încă de la faza de design a programului, comunicând constant cu participanții, promovând în special beneficiile unui astfel de proiect.

Capitalul uman este o resursă esențială în economia de astăzi. Companiile pot crește, în mod semnificativ, starea de bine și productivitatea angajaților printr-un program bine gândit, axat pe angajat, relaționare, motivație, și menit să aducă rezultate pozitive pentru întreaga companie.

Pentru și mai multe detalii, vă invităm să vizualizați propunerile de programe Dynamic Human Resources, iar pentru a primi catalogul de wellbeing Dynamic Human Resources, vă rugăm să ne scrieți la adresa office@dynamichr.ro.

 

Sursa: www.gethppy.com

Alexandra Tudor, WLB Project Manager

Dynamic Human Resources

Inscrie-te la newsletter

Urmatoarele evenimente

 
wlb-date

dynamic