• Resurse

  Resurse

  “Cunoasterea este prin ea insasi putere.” Francis Bacon

  Investim alaturi de voi in cunoastere si educatie, va ajutam sa construiti in fiecare zi la implinirea voastra.
  Cuvintele de ordine sunt: impact, inedit, noutate si valoare.

 • 1

Articole

8 intrebari care te vor ajuta sa evaluezi anul ce a trecut

evaluare-2016.jpg

2016 s-a sfarsit. A fost un an plin, cu nenumarate experiente, din care am extras concluzii, am invatat, ne-am dezvoltat. 2017 a inceput si va trece, probabil, in acelasi ritm ametitor, cu care a trecut si 2016. Timpul parca nu ne mai ajunge, suntem in vartejul indeplinirii cat mai multor cerinte, intr-un timp din ce in ce mai scurt.

Dar oare ce putem face la inceput de an? Putem evalua anul ce tocmai a trecut si putem creiona cateva directii pentru anul ce se desfasoara chiar sub ochii nostri. Asadar, va invit la reflectie J

 

1. Cand anume te-ai distrat?

Exista numeroase beneficii pentru sanatate asociate emotiilor pozitive. Acestea ajuta la stimularea functiei imunitare, ajuta persoanele cu boli de inima sa se recupereze mai repede, mai putine boli si stari de depresie la cei care au experimentat atat factori de stres, cat si traume minore, activeaza strategii de adaptare mai sanatoase.

2. Ce riscuri ti-ai asumat pentru a iesi din zona de comfort?

De cate ori, nu i-am admirat pe cei care au avut curajul de a iesi din zona de comfort? Fie ca este vorba de schimbarea job-ului, sporturi extreme, initierea propriei afaceri sau chiar urmarea hobby-urilor. Toti acestia au facut un pas inainte, au lasat deoparte frica, nesiguranta sau poate lipsa de timp, si au incercat si altceva. Nimeni nu a spus ca va fi usor, dar majoritatea au afirmat ca a meritat.

3. Ce anume iti ofera sens vietii?

Sensul vietii atat personale, cat si profesionale este stimulat de urmatoarele conditii:

 • Va simtiti respectati si apreciati pentru contributiile aduse
 • Va este oferita autonomie pentru indeplinirea sarcinilor
 • Vi se ofera informatiile si resursele necesare pentru a va indeplini sarcinile
 • Intelegeti modul in care talentele unice va ajuta sa lucrati bine

4. Cum ai manevrat situatiile dificile?

Oamenii au tendinta de a observa o crestere intr-una sau mai multe dintre aceste zone, dupa un eveniment traumatic: aprecierea pentru viata, recunoasterea unor noi cai, imbunatatirea rezistentei personala, relatii imbunatatite cu altii si cresterea spirituala.

5. Cum ai dezvoltat relatii de calitate cu ceilalti?

Avand conexiuni de calitate cu ceilalti ar putea fi cel mai important element al rezistentei, fericirii si bunastarii. Potrivit doctorului Jane Dutton, relatiile de calitate au patru componente: acestea sunt energizante, au o baza de incredere si respect, oamenii din cadrul acestei conexiuni rezoneaza intre ei si pot fi ei insisi. Doctor Dutton si colegii sai au aratat ca unele dintre beneficiile unor astfel de conexiuni includ un nivel ridicat al sanatatii fizice si psihologice, o mai mare functionare cognitiva, elasticitate mai mare, o mai mare implicare la locul de munca si un nivel de creativitate sporit.

6. Cand ati fost prea critici cu voi insusi?

Auto-compasiunea este definita ca o atitudine ce implica tratarea propriei persoane cu caldura si intelegere, care recunoaste ca a gresi este parte a fiintei umane. Aceste credinte de baza si intrebari cu privire la capacitatea si vrednicia noastra poate face auto-compasiunea aproape imposibila:

 • Trebuie sa fiu perfect
 • Ce vor gandi oamenii despre mine?
 • Nu sunt destul de bun
 • Cine sunt eu sa cred ca pot indeplini acel obiectiv

7. Ce anume iti da speranta?

Anumite studii releva faptul ca oamenii plini de speranta impartasesc patru credinte de baza:

 • Ei cred ca viitorul lor va fi mai bun decat in prezent;
 • Ei cred ca au puterea de a directiona modul in care se desfasoara viata lor;
 • Ei isi dau seama ca exista mai multe cai pentru scopurile lor;
 • Stiu ca vor exista obstacole, dar ei cred in capacitatea lor de a persevera si de a le depasi.

8. Ce ai invatat despre tine?

Gandeste-te la ceea ce ai invatat in toate rolurile tale - ca parinte, prieten, lider la locul de munca, precum si in calitate de sot/ sotie.

Nu este necesar sa raspunzi la toate aceste intrebari, cu scopul de a incepe 2017 intr-un mod de impact. Alege cateva pe care vrei intr-adevar sa te concentrezi si incepe de acolo.

Sursa articol: www.forbes.com

Sursa foto: www.pixabay.com

Alexandra Tudor, WLB Project Manager

Dynamic Human Resources

 

Inscrie-te la newsletter

Urmatoarele evenimente

 
wlb-date

dynamic