• Resurse

  Resurse

  “Cunoasterea este prin ea insasi putere.” Francis Bacon

  Investim alaturi de voi in cunoastere si educatie, va ajutam sa construiti in fiecare zi la implinirea voastra.
  Cuvintele de ordine sunt: impact, inedit, noutate si valoare.

 • 1

Articole

Cat de bine gestionezi stresul?

 well-being inima piatra.jpg

Stresul face parte din viata noastra, indiferent ca ne dorim sau nu. Acesta poate lua doua forme: “stresul bun”, care functioneaza ca un stimul in obtinerea celor mai bune performante, si “stresul rau”, moment in care nu ne mai putem concentra, iar rezultatele noastre incep sa scada.

Unele dintre consecintele stresului sunt: scaderea performantelor, greseli frecvente, lipsa de decizie, oboseala accentuata, iritabilitate, pierderea interesului pentru munca, intarzieri, absenteism, lipsa de implicare sau manifestarea unui comportament agresiv.

Nu a durat mult insa si au aparut si solutiile. Programele destinate echilibrului dintre viata personala si cea profesionala au castigat tot mai mult teren, dovedind de-a lungul timpului, eficienta si capacitatea de a creste productivitatea, de a scade rata absenteismului si de a mentine starea de bine a angajatilor pe termen lung.

Programele de well-being derulate in cadrul organizatiilor nu mai sunt o noutate. Majoritatea companiilor le ofera, insa multe dintre ele chiar fara sa cunoasca exact ceea ce isi doreste un angajat.

Iar aici intervin micile diferente. Atunci cand nu se ia in considerare o diagnoza organizational pentru a putea afla care sunt beneficiile cele mai dorite de catre angajati, angajatorii nu se vor putea bucura de efectele dorite.

Pentru a afla mai multe aspect legate de implementarea unui program de well-being, va invitam sa cititi articolul “Strategia de well-being: moft sau o necesitate?”.

Dar ce facem atunci cand aceste un angajator implementeaza programele dorite, dar acestea nu mai pot ajuta angajatii sa se relaxeze? Ce facem atunci cand un angajat este foarte stresat, nu reuseste sa se detaseze de la problemele de la serviciu, iar acest lucru incepe sa se observe atat in sanatatea fizica, cat si cea psihica?

Cel mai recent studiu elaborat de Dynamic HR cu privire la nivelul stresului al angajatilor din Romania, ne arata faptul ca 50,4% din totalul respondentilor manifesta un stres moderat.

Aceste situatii pot fi usor de gestionat atunci cand management-ul are la dispozitie toate resursele potrivite.

Tocmai pentru a preintampina acest nevoi ale angajatorilor, Simona Nicolaescu, Business Owner Dynamic HR, a creat programul LifeFit, conceput pentru a-i face pe oameni sa se indragosteasca de propria viata.

Ce a determinat-o pe Simona Nicolaescu sa elaboreze un astfel de program?

“Intalnesc in trainingurile și sesiunile de coaching multi oameni obositi, demotivati, cu probleme de somn, anxiosi, cu atacuri de panica care isi doresc sa aiba o viata echilibrata, cu timp de calitate pentru ei, cu cat mai putin stres. Insa am constatat ca nu e suficient doar sa isi doreasca. Oamenii trebuie incurajati sa treaca la fapte, sa descopere ceea ce ii implineste cu adevarat, sa dedice fiecare respiratie directiei in care vor sa fie. Viata echilibrata este un obiectiv in sine asemeni cu a-ti propune sa urci pe Everest: vei avea multe obstacole, te vei simti singur, te vei simti descurajat, neajutorat, important este sa crezi, sa actionezi, sa depasesti obstacolele. Tocmai pentru a-i ajuta pe cat mai multi dintre ei, am creat programul LifeFit.

Care sunt beneficiile unui astfel de program?

 • Trasarea unui plan clar pentru a-ti atinge visurile
 • Vitalitate fizica si psihica crescuta
 • Acces la solutii pentru problemele si preocuparile tale
 • Abilitatea de a lucra cu propria minte

In orice situatie te-ai afla, asculta-ti angajatii si alege cea mai potrivita solutie pentru ei. Ulterior, ei te vor rasplati prin cresterea business-ului, clienti fericiti si un mediu de lucru favorabil tuturor.

 

Alexandra Tudor, WLB Project Manager

Dynamic Human Resources 

Inscrie-te la newsletter

Urmatoarele evenimente

 
wlb-date

dynamic